SSL Certificate
JoinQuicklinks
Login American International School of Rotterdam
Home >
Admissions > Informatie in het Nederlands > Learning Support Programma

Learning Support Programma

Programma overzicht

Ons 'Learning Support Program' biedt hulp aan studenten met extra leerbehoeften. Dit programma is ontworpen om te assisteren bij de ontwikkeling van de academische, gedrag- en sociale aspecten van studenten die behoefte hebben aan extra ondersteuning.

Doelstelling

De American International School of Rotterdam (AISR) Learning Support Program heeft als doel om het leren van studenten te vergroten door:

●Het ontwikkelen van de student zijn of haar academische, emotionele, sociale en gedragsmatige vaardigheden (tot hun volledige potentie) zoals nodig voor het hoger onderwijs of universiteit.

●Het aanbieden van een klassikale en/of individuele pedagogische ondersteuning indien nodig, waarbij de nadruk ligt op sterke/positieve kwaliteiten van de student. Dit door middel van gedifferentieerde instructie en aanpassen van het bestaande curriculum.

●Het aanmoedigen van waardering, acceptatie en wederzijds respect van alle studenten.

●Het erkennen van de student's individualiteit, diversiteit en leermogelijkheden.

●Het vergroten van de student zijn of haar zelfvertrouwen.

●Het ontwikkelen en versterken van de sociale vaardigheden en interacties die nodig zijn voor het dagelijks leven.

●Het stimuleren van persoonlijke verantwoordelijkheid voor ontwikkeling en gedrag.

●Het aanbieden van een leeromgeving die ondersteunend, zorgzaam en veilig is.

Support services

Het Learning Support Programma zal diensten aanbieden, variërend van overleg met leerkrachten tot individuele instructie en begeleiding. Leerlingen met leerproblemen, waarover meerdere betrokkenen zich zorgen maken worden besproken door het Student Service Team (SST). Deze beoordeelt de leer-, gedrag- en of sociaal-emotionele problemen waarna er doelen en/of strategieën worden geformuleerd om zo het succes van de studenten in de klas te verbeteren.

Het Studenten Service Team bestaat uit de Learning Support Coordinator, directeur, docenten en ouders. Rapporten of eerdere evaluaties van andere professionals zijn van essentieel belang. Indien bepaald wordt dat de student extra leerondersteuning nodig heeft, zal deze in een van de 3 Tiered Systeem of Service geplaatst worden, zoals beschreven door de American International School of Rotterdam Learning Support Handboek en zal een Individueel Leer Plan (ILP) ontvangen.

Toelatingsbeleid van leerlingen met bijzondere behoeften.

Het Academische Administratieve Team, samen met het toelatingsbureau, bekijkt en beoordeelt het niveau en de mate van ondersteuning dat een student nodig heeft om zo toelating te bepalen. Dit gebeurt per individueel geval. Eerdere rapporten, gesprekken met student en familie, en academische evaluaties zullen worden beoordeeld en deel uitmaken van de beslissing die de toelatingscommissie zal nemen.

Op dit moment, als gevolg van de huidige faciliteit en de beschikbare middelen, is AISR niet in staat om leerlingen met een matige tot ernstige handicap, of met ernstige gedragsproblemen te accepteren.

Indien u meer informatie over de Learning Support Services zou willen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de AISR Learning Support Coordinator via +31 (0)10 422 5351 of queries@aisr.nl

Zie ons in de VO gids

CIS Nea IB World School
page tools :
PowerSchool FacebookTwitterLinkedInYouTube

The American International School of Rotterdam | Verhulstlaan 21 | 3055WJ Rotterdam | The Netherlands | Tel + 31 (0)10 422 5351 | Privacy Policy

email page print page large type small type
powered by finalsite