SSL Certificate

Activiteiten

AISR bereidt studenten voor om leiders te zijn en rust hen uit met de kennis om de uitdagingen van een multiculturele omgeving aan te gaan. Dit wordt bereikt door de mogelijkheden voor dienstbaarheid aan anderen en een goed afgerond programma van activiteiten gericht op de ontwikkeling van hun vaardig- heden, talenten en zelfvertrouwen voor levenslang leren.

In recent jaren hebben AISR studenten bijvoorbeeld deel genomen aan de Student Council (studentenraad), Erasmian European Parliament Debates (EEPD), Model United Nations (MUN) conferentie, Global Issues Network (GIN), First Lego League, Project Green Challenge, European Space Agency (ESA) CanSat competition, onderzoek expedities naar o.a. Zuid-Afrika en Costa Rica.

Schoolreizen op AISR

Tijdens het schooljaar worden er op AISR vele excursies georganiseerd.

Alle klassen gaan een paar maal per jaar op stap. De excursies sluiten aan bij het lesprogramma en gaan naar bestemmingen als de boerderij, een museum, de haven of een groot bedrijf.

In september gaan de klassen 6 - 12 op werkweek die een waardevolle mogelijkheid voor middelbare scholieren is om een bredere Europese omgeving te ontdekken. Deze 'Trip Week' ziet er als volgt uit:

Grades 6, 7 en 8 (groep 8 en de 1ste en 2e van v.o.) gaan naar Domburg in Zeeland.

Grades 9 en 10 (3de en 4de) gaan naar Antwerpen en de Belgische Kempen.

Grades 11 en 12 (5de en 6de) hebben een paar dagen oriƫntatie op het eindexamen, een dag activiteiten in het kader van een maatschappelijke stage en een relevante tweedaagse excursie.

De excursies zijn allen onderdeel van het lesprogramma en brengen, behalve wat zakgeld, geen extra kosten met zich mee.

Voor de vakken Spaans en Biologie worden er ook nog een paar reizen georganiseerd waar de studenten zich voor kunnen inschrijven. Voor deze reizen betalen de studenten zelf.

Buitenschoolse clubs en activiteiten

Daarnaast worden studenten aangemoedigd om deel te nemen aan een aantal clubs en buitenschoolse activiteiten. Er bestaan bijvoorbeeld mogelijkheden om aan een aantal sporten te doen; kunst, muziek en drama lessen te volgen; en aan andere culturele activiteiten deel te nemen.

AISR is lid van in de NECIS organisatie. De Northwest European Council of International Schools (NECIS) is een organisatie van tien scholen vergelijkbaar met de onze. Onze belangrijkste toernooien zijn met deze scholen. NECIS scholen worden gastheer van en reizen naar andere NECIS scholen tijdens het sportseizoen om deel te nemen aan wedstrijden. Aan het einde van het seizoen wordt een toernooi georganiseerd door een van de NECIS scholen.

NECIS bevordert dat elke school werkt naar een gemeenschappelijk doel, namelijk om een efficiƫnte en uitgebalanceerde sportprogramma aan te bieden, dat gezonde concurrentie, sportiviteit en volledige participatie als resultaat heeft.

De NECIS sporten aangeboden op AISR zijn:

Voetbal, Volleybal, Cross Country, Basketball, Zwemmen, Tennis, Softbal, Track and Field, Rugby.


CIS Nea IB World School
page tools :
PowerSchool FacebookTwitterLinkedInYouTube

The American International School of Rotterdam | Verhulstlaan 21 | 3055WJ Rotterdam | The Netherlands | Tel + 31 (0)10 422 5351 | Privacy Policy

email page print page large type small type
powered by finalsite