SSL Certificate
JoinQuicklinks
Login American International School of Rotterdam
Home >
Admissions > Informatie in het Nederlands > Kleinschalig en particulier onderwijs

Kleinschalig en particulier onderwijs

Wat zijn de voordelen van een kleinschalig school en kleinere klassen?

Kleinere scholen hebben meestal kleinere klassen en lage leraar-leerling ratio's. Dit garandeert meer, en persoonlijke aandacht voor de kinderen en hun opleiding en leidt meestal tot betere schoolresultaten. Kleinschaligheid zorgt ervoor dat leerkrachten, mentoren, ondersteunend personeel en leerlingen elkaar allemaal goed kennen.

Vanuit een sociaal oogpunt, een klas met een beperkt aantal kinderen maakt participatie tijdens de lessen onvermijdelijk en vaak ook minder intimiderend. Kleine scholen en klassen bevordert saamhorigheid; het wordt moeilijk voor kinderen om onopgemerkt te blijven en door de mand te vallen.

Voorstanders van kleine scholen claimen, en onderzoek heeft ook aangetoond dat in kleine scholen, de prestaties van leerlingen toenemen, aanwezigheid verbetert, slagingspercentages stijgen, en meer kinderen naar een vervolg onderwijs gaan. Studenten zijn meer bezig met hun studie en zijn meer bereid om deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten.

Waarom particulier onderwijs bij AISR?

Particulier voortgezet onderwijs is in Nederland iets bijzonders.

Het reguliere middelbaar onderwijs voldoet voor veel leerlingen uitstekend. Maar er zijn ook leerlingen voor wie kleinschalige klassen en een ander traject sneller of succesvoller zou kunnen zijn. Voor deze kinderen kan particulier onderwijs een goede optie zijn.

Ouders hebben vaak de gedachte dat hun kind beter zou kunnen presteren en die gedachte klopt vaak ook.

Discipline

Leerlingen zijn van 08:15 tot 15:05 op school en lesuitval komt er niet voor omdat er altijd een vervangende leerkracht beschikbaar is.
CIS Nea IB World School
page tools :
PowerSchool FacebookTwitterLinkedInYouTube

The American International School of Rotterdam | Verhulstlaan 21 | 3055WJ Rotterdam | The Netherlands | Tel + 31 (0)10 422 5351 | Privacy Policy

email page print page large type small type
powered by finalsite